Alle har adgang til app´en Skriv og Læs pro

Skriv og Læs er kort fortalt et læringsværktøj og en digital bogskabelon, som med en række pædagogiske funktioner understøtter og motiverer børns tidlige skriftsprogsudvikling. App’en er blevet til på baggrund af et 2-årigt udviklingsforløb på en skole og i samarbejde med tre forskere fra Danmarks Pædagogiske Universitet med speciale indenfor it, læsning og literacy.

Skriv og Læs har i længere tid været den enkeltes eje, men pro-versionen har en helt ny ny onlinedel, hvor børnene kan gemme deres bøger og arbejde videre på dem uanset, hvor de er, og hvilken iPad de benytter. I den nye version af app’en er der også direkte integration med iBooks og Skoletube/Børnetube, hvilket giver flere muligheder, når børnenes bøger skal præsenteres og deles.

De kan også gemme deres bøger i lukkede grupper eller gøre dem tilgængelige for alle på et stort online-bibliotek med bøger skrevet af andre børn.

Læs og Skriv pro er også til Chrome.

Læs og Skriv er købt på kommunelicens for de ældste børnehavebørn og alle elever i indskolingen. Der er således basis for et samarbejde ind i det samme værktøj.

Adgang med Uni-login.

Enkelte elever på mellemtrinnet kan få adgang ved henvendelse til Kate Thesbjerg, CPU

Kate Thesbjerg har skrevet 56 artikler for CPU Hedskole