Google+ og elevmapper

I Google Apps for Education er der nu Google+ og elevmapper:

Hver nat kører en synkronisering, så når en elev kommer i skole på sin 13 års fødselsdag har vedkommende adgang til Google Plus i hedskole Google Apps på http://docs.hedskole.dk ; hvis du er i en klasse med nogen, der er fyldt 13 og nogen, der ikke er, er det en god anledning til at tale om reglerne. 13års-grænsen er fastsat af amerikansk lovgivnings COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act), hvor det i Danmark er som 15-årig, man selv bestemmer og indtil da er det forældrene. Således må en 12-årig i Danmark gerne have fx en facebook-profil, hvis det er med forældrenes velsignelse. At man så teknisk ikke kan få lov at få det uden at lyve over for facebook er en anden sag …

Vi har også med den nye synkronisering fået elevmapper & klassemapper i Google Apps for Education. I ‘Mine læremidler’ finder lærere og PLC nu ‘Administration – Mine klasser’: Når du logger på her, og vælger de klasser, du har, får du i hedskole Google Apps:

  • En klassemappe, der er delt med alle klassens elever og de andre lærere, der har samme klasse.
  • Elevmapper, der er delt mellem den enkelte elev, dig og de andre lærere, der har samme klasse.
    • Det er en god idé at oprette mapper til forløb / fag i disse mapper
    • Undermapper er altid i udgangspunktet delt med de samme som den mappe, de ligger i 🙂

HUSK: I Google Apps kan det samme dokument ligge i flere mapper på en gang; hold ‘Ctrl’ inde, mens du vælger hvilke mapper dokumentet ligger i.

Om forfatteren

Thomas Skovgaard har skrevet 143 artikler for CPU Hedskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *