Elevrådsdag

Mandag den 25. september blev årets “Elevrådsdag” holdt på Hornsyld Idrætscenter og SIM. Med ca. 130 tilmeldte var antallet det højeste hidtil. Dagen blev indledt af Tanja Møgeltoft  og Carsten Lolck fra planlægningsudvalget. Skolerne deltog med elever fra de “små” elevråd – 0.-6. klasse og de “store” elevråd – 7.-9./10. klasse og deres kontaktlærere. Fra Danske Skole Elever (DSE) deltog tre undervisere. Om formiddagen blev eleverne undervist i det at arbejde i et elevråd, herunder vedtægter for arbejdet og den demokratiske proces for at få ønsker fremmet hos dem, der skal tage beslutningerne. Det var meget informativt. Derefter blev undervisningen opdelt målrettet de “små”, de “store” og de voksne og sådan planlagt, at alle gerne skulle have noget brugbart med hjem på egen skole.

Vi var i år så heldige, at borgmester Kirsten Terkilsen havde sagt ja til at give alle en peptalk i vigtigheden af at være en aktiv deltager i demokratiet. Og det gjorde hun rigtig godt som afslutning på dagen. Kirsten gav sig god tid, og der var efterfølgende rigtig mange spørgsmål til hende. En god dag både for demokratiet og for skolerne i Hedensted.