De flyvske billeder

I uge 40 har alle skoler i Hedensted haft besøg af skjalden Mia Sigrid (Mia Broe Jakobsen fra kulturagenten.dk), der som skjald både kan synge og fortælle gode eventyr. Og sådan et blev fortalt for alle indskolingselever. Mia Sigrid har et eventyr med, som hun har hentet til kongens børn. Desværre har trolden i de blå bjerge, som hun har hentet eventyret hos, klippet alle billederne til eventyret i småstykker, fordi han og kongen er gamle fjender. Det opdager hun først, da hun åbner bogen og skal til at fortælle eventyret for børnene.

Når børnene har hørt selve eventyret, bliver det nu deres opgave at lave collager for at hjælpe Mia Sigrid, så hun kan fortælle et færdigt eventyr for kongens børn. Collagerne bliver så sendt til Mia Sigrid, der dernæst vil færdiggøre eventyret med de illustrationer, der er blevet lavet ude i de enkelte klasser på skolerne.

På alle skoler lyttede børnene virkelig koncentreret, og Mia Sigrid gjorde under fortællingen meget ud af at gøre dem aktive ved at lade dem gø som hunde, knirke som døre, hoste, skrige, efterligne hestetramp m.m., når det indgik i historien. Selvfølgelig med det formål at få dem til at huske historien. Efterfølgende gav Mia Sigrid eleverne tips til, hvordan man kan opbygge et billede med baggrund, mellemgrund og forgrund og skabe aktion i billedet.

Så i skrivende stund venter vi nu på de mange illustrationer ude fra skolerne. Det bliver spændende at få eventyret gjort færdigt.

Tak til skolerne for rigtig god modtagelse og forberedelse til Mias optræden.